Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lai­te­taan päi­vys­tys kuntoon

Hyvinvointialueet ovat aloittaneet, mutta haasteet terveydenhuollon osalta eivät ole hävinneet mihinkään. Olemme lukeneet, kuinka ympäri Suomea päivystykset ovat ruuhkautuneet ja suurissa vaikeuksissa.

Päivystykset ruuhkautuvat jatkohoitopaikkojen vähyyden vuoksi. Vanhushoidon paikkoja on liian vähän. Ongelma on valtakunnallinen. Toinen ongelma, etenkin Rovaniemellä, on terveyskeskuksen avovastaanottojen haasteet.

Selvää on, että tarvitessaan apua ja hoitoa ihminen menee sinne, mistä apua saa. Jos terveyskeskus ei palvele, hakeutuvat potilaat päivystykseen. Kaikilla ei ole käytettävissä työterveyshuoltoa tai mahdollisuutta käyttää yksityisiä palveluita.

Olen esittänyt jo 2020, että Muurolan sairaalan tiloja otettaisiin vanhustenhoidon käyttöön (LK 23.12.2020). Muurolaan ollaan perustamassa paikkoja, mutta vain väliaikaisesti. Meidän tulee saada pysyviä ratkaisuja vanhusten hoidon paikkojen lisäämiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.