Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lää­kä­ri­kop­te­ri­yh­tiön osak­kei­ta siir­re­tään jo, vaikka sel­vi­tys kop­te­ri­toi­min­nas­ta on kesken – "Hal­li­tus on päät­tä­nyt, että osak­keet myydään val­tiol­le"

Ministeriön kansliapäällikkö ei pidä marssijärjestystä outona, vaikka sairaanhoitopiirit siirtävät jo kopteriyhtiönsä osakkeita valtiolle. Selvitys kopteritoiminnan tulevasta järjestämismallista valmistuu vasta joulukuun puolivälissä.

Sairaanhoitopiirit ovat ryhtyneet myymään lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavan Finnhems Oy:n osakkeita valtiolle, vaikka kopteritoiminnan käytännön toteutusta selvittävän selvitysmiehen työn on kesken. Selvityksen on määrä valmistua joulukuun puolivälissä.

Kauppojen taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön Finnhemsin osakkeita omistaville sairaanhoitopiireille lähettämä kirje, jossa patistellaan osakkeiden siirtämistä valtion omistukseen.

Ministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ei pidä marssijärjestystä mitenkään outona.

– Jo edellisen hallituksen aikana keskusteltiin Finnhemsin omistusjärjestelyistä ja että sairaanhoitopiirien pitäisi myydä osakkeensa. Nykyinen hallitus on päättänyt, että osakkeet myydään valtiolle ja yhtiöstä tehdään valtionyhtiö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.