Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ky­syt­ty­jen met­sä­ti­lo­jen kauppa hyytyi La­pis­sa, toisin kuin muualla Suo­mes­sa

Viime vuosina kiihtynyt metsätilamarkkina rauhoittui vuonna 2022, mikä näkyi erityisesti myytyjen tilojen kauppamäärissä. Asia ilmenee Maanmittauslaitoksen ja Suomen sijoitusmetsät oy:n tilastoista.

Prosentuaalisesti kauppamäärät vähenivät eniten Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Yleinen taloudellinen epävarmuus ja korkotasojen nousu alkoivat hillitä pitkään jatkunutta ja erittäin voimakasta metsätilojen kysyntää. Metsätiloja myös tuli myyntiin vähemmän kuin vuonna 2021, Suomen sijoitusmetsin metsätietopäällikkö Eero Viitanen kertoo tiedotteessa.

– Vuonna 2022 myydyillä tiloilla oli keskimäärin kahdeksan prosenttia enemmän puuta kuin edellisvuonna myydyillä. Tämä osaltaan kasvatti euromääriä. Kaupan kohteena olleilla tiloilla puuston tilavuus oli keskimäärin 102 kuutiota hehtaarilla.

Vaikka kauppojen määrä laski, myytyjen tilojen kokonaisarvo kasvoi koko maassa 18 prosenttia – paitsi Lapissa, jossa markkina pieneni.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi