pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kymp­pi­kort­te­lin kyl­py­lä­ho­tel­lin to­teu­tus vielä mie­tin­näs­sä, ra­ken­ta­mis­vel­voit­tee­seen haettu jat­koai­kaa

Hotel Santa Clausin naapuriin kymppikortteliin suunnitellun hotellin suhteen ei ole vielä tehty ratkaisuja. Kiinteistö Oy Kalotinlinna haki kaupungilta kolmen vuoden jatkoaikaa maankäyttösopimuksen rakentamisvelvoitteeseen.

 Rovaniemen kaupunginhallitus palautti asian yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi sen jälkeen, kun oli kuullut kokouksessa kaupungingeodeetti Sakari Mannista.

Kyseessä on niin sanottu kymppikorttelin eteläpuoli Korkalonkadun ja Valtakadun välissä, Osuuspankin toimitalon takana. Kiinteistö Oy Kalotinlinnan Seppo Ahon pitkäaikaisena haaveena on ollut rakentaa paikalle kylpylä ja kongressihotelli, josta olisi myös kävelysillalla kulkuyhteys Hotel Santa Clausiin. Kaavaprosessi alkoi alueella jo vuonna 2002, ja asemakaava hyväksyttiin valitusten jälkeen vasta vuonna 2014.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.