Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ky­lä­sää­tiön toi­min­taa sel­vi­tet­tä­vä

Kylien elinvoimaisuuden vaaliminen on osa Rovaniemen strategiaa ja me kokoomuksessa seisomme voimakkaasti myös kylien elinvoimaisuuden vahvistamisen puolesta. Emme hyväksy asioiden piilottelua ja peittelyä, vaan vaadimme kuntalaisten verovaroilla tuettavan toiminnan olevan ehdottoman avointa, hyvän hallinnon ja kaikilta osin lain mukaista.

Rovaniemen kylien kehittämissäätiöön liittyvät epäselvyydet on selvitettävä. On viimein aika avoimesti ja julkisesti läpivalaista säätiön toiminta sen perustamisesta alkaen. Tarkastuspäällikön selvityksen pohjalta tarkastuslautakunta (23.8.) on jo yksimielisesti päättänyt pyytää kannanottoa asiasta kuntaliitolta. Sen mukaan säätiö kuuluu kaupunkikonserniin ja omistajaohjauksessa käytetään kuntalakia. Siksi onkin ihmeellistä, ettei säätiön toiminta ole avointa ja läpinäkyvää.

Edelleen selvitettäviä asioita ovat ainakin kaupungin ja maalaiskunnan yhdistymisen aikaiset toimenpiteet, sopimukset ja rahaliikenne liittyen kylien kehittämissäätiön perustamiseen. On osoitettava avoimesti se, kenelle, kuinka paljon ja millä perustein tukea on jaettu sekä se, kuka tukea ei ole saanut ja millä perustein.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.