Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ku­van­veis­ton mo­ni­tai­tu­ri Urpo Kärri on puun, me­tal­lin ja jään tal­tut­ta­ja

"Taide luo sisältörikkautta elämään, kasvattaa harrastajaa ja laajentaa näkökulmaa", sanoo monen lajin kuvanveistäjä Urpo Kärri.

Viisi hirvasta, kaksi vaadinta ja vasa; Joulumaan porot (1995–96), jotka ovat kirmanneet Rovaniemen lentokentän kalliolla jo neljännesvuosisadan. Sähköisessä muodossa ne viilettävät pitkin maailmaa sadoissa tuhansissa valokuvissa ja viesteissä.

– Mallit tilattiin minulta jo 1986, mutta ratkaisua odoteltiin pitkään. Mennessäni hakemaan puisia poroja pois kentän johtaja Ossi Komppa totesi, että tee teräksestä niin Ilmailulaitos ostaa kaksi, keskiviikkona 80 vuotta täyttävä kemijärveläinen kuvanveistäjä Urpo "Upi" Kärri muistelee.

Patsaat syntyivät laserleikkaustekniikalla ja niissä kiiltelevät böömiläiset kristallit ja ruostumattomat terästähdet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.