Kuun­te­le Vasan pod­cast: Pi­täi­si­kö Lapissa olla omia inf­luen­ce­rei­ta, jotta nuoret jäi­si­vät tänne?

Antti Nuorti, Mari Molkoselkä ja Kaisa-Reetta Seppänen keskustelevat nuorten mahdollisuuksista Lapissa ja Lapin ulkopuolella.
Antti Nuorti, Mari Molkoselkä ja Kaisa-Reetta Seppänen keskustelevat nuorten mahdollisuuksista Lapissa ja Lapin ulkopuolella.
Kuva: Jouni Porsanger

Miksi 19-vuotiaana tahtoo pois Lapista ja sitten 25-vuotiaana tahtoo palata takaisin?

Ammattikoulun tai lukion jälkeen maailma on täynnä mahdollisuuksia. Suuret kaupungit vetävät puoleensa. Jotkut potevat jopa paineita siitä, että urbaaniin ympäristöön on muutettava. Eihän Lapissa ole edes mielenkiintoisia influencereita.

Antti Nuorti, Mari Molkoselkä ja Kaisa-Reetta Seppänen keskustelevat syistä, jotka vievät nuoret pois Lapista. Mistä johtuukaan 25-vuotiaiden kaipuu kotiseudulle?

Tämä jakso on äänitetty 25. tammikuuta. 2020.

Kuuntele Vasan podcast:

Vasan tavallisia podcasteja ei koronatilanteen vuoksi voida äänittää, siksi Vasan on aloittanut uuden podcast-sarjan. Poikkeustila podcast käsittelee nuorten elämää koronatilanteen keskellä.

Sitä äänitetään täysin etänä, koska sen tekijät ottavat ystävällisesti sosiaalista etäisyyttä toisistaan. Jakson päätteeksi esitellään uusi haaste, joka suoritetaan Vasan Instagram-tilillä @lapinkansavasa. Poikkeustilaa julkaistaan kerran viikossa.

Kuuntele Vasan poikkeustila podcastin ensimmäinen jakso:

Kuuntele Vasan podcasteja:

Lapin Kansan podcastit ovat myös Spotifyssa ja Apple Podcasteissa.