kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Kuun­te­le Po­pu­Lap­pi: Te­ke­mi­nen edellä menevä Otto Mikkola ei katsele olkansa yli

Otto Mikkola
Otto Mikkola

Jo 13-vuotiaana keikkailevan muusikon uran aloittanut Otto Mikkola viivähti PopuLappi-podcastin vieraana.

Punkkiin, black metalliin, hardcoreen, kantriin ja synth-poppiin paneutuneen Mikkolan kiinnostuksen kohteet vain kasvavat.

Kolme vuotta sitten kymmenvuotista taiteilijuuttaan ja 300 keikan rajapyykkiä juhlistaneen laulaja-lauluntekijän keikkatahti kasvaa eksponentiaalisesti.

Nykyisin Autiomaassa, Puhelinseksissä, Romanssissa, Joustopäissä ja Sipirjassa vaikuttava Mikkola oivalsi varhain, että voi perustaa aivan minkälaisen bändin hyvänsä.

Käymme läpi nykyisiä ja entisiä kokoonpanoja, kurkistamme sinne mistä kaikki sai alkunsa ja minne tulevaisuus kenties vie.

Tekeminen edellä menevä Mikkola ei katsele olkansa yli. Levyt ovat ajankuvia, joita ei ole syytä jäädä hinkkaamaan, vaan katse on edellisen valmistuessa jo tiukasti seuraavassa – ehkä taas aivan uuden bändin puikoissa.

 PopuLappi-podcast on syväluotaus lappilaiseen populaarimusiikkiin vaihtuvin vierain. Haastattelijana toimii Rovaniemen Musiikkikirjaston vs. erikoiskirjastonhoitaja Jaakko Laitinen, ääniteknikkona Ville Kanabro, jinglen on säveltänyt Harri Kuusijärvi. Podcast on valmistettu yhteistyössä Rovaniemen Musiikkikirjaston kanssa ja Aluehallintoviraston avustuksella. 

Kuuntele:

Aiemmat osat löydät täältä: