Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kuun­te­le Po­pu­Lap­pi: Áilu Valle, fi­lo­so­fi­sel­la ot­teel­la luon­toyh­teyt­tä poh­ti­va, kantaa ottava, ka­pi­ta­lis­mi­kriit­ti­nen ja al­ku­pe­räis­kan­so­jen nä­ke­myk­siä räp­pää­vä tai­tei­li­ja

-
Kuva: Miila Kankaanranta

PopuLappi-podcastin 14. osassa pysähdymme Inarissa tapaamassa pohjoissaamelaista räppäriä Áilu Vallea, joka on urallaan julkaissut kolme soololevyä sekä keikkaillut Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa myöten.

Lisäksi Valle kuuluu inarilais- ja ivalolaislähtöisten räppäreiden muodostamaan 998-kollektiiviin.

Kotiseutunsa viboista ammentava taiteilija valottaa polkua, joka johti hänen räp-ilmaisunsa syntyyn.

Filosofisella otteella luontoyhteyttä pohtiva, kantaa ottava, kapitalismikriittinen ja alkuperäiskansojen näkemyksiä taiturimaisella riimi-iloittelulla liputtava Valle kertoo, kuinka räppäämällä tehdään esimerkiksi akateemista tutkimusta.

PopuLappi-podcast on syväluotaus lappilaiseen populaarimusiikkiin vaihtuvin vierain. Haastattelijana toimii Rovaniemen Musiikkikirjaston vs. erikoiskirjastonhoitaja Jaakko Laitinen, ääniteknikkona Ville Kanabro, jinglen on säveltänyt Harri Kuusijärvi. Podcast on valmistettu yhteistyössä Rovaniemen Musiikkikirjaston kanssa ja Aluehallintoviraston avustuksella. 

Kuuntele:

Kuuntele aiemmat osat: