Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kuopion iskusta epäil­lyn van­git­se­mis­oi­keu­den­käyn­ti alkaa tänään – epäilty on vi­deo­yh­tey­den päässä sai­raa­las­ta

Epäillään yhdestä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Poliisi eristi kuopiolaisen ostoskeskus Hermannin heti siellä tapahtuneen välikohtauksen jälkeen. Keskusrikospoliisi jatkaa tapauksen tutkintaa perjantaina.
Poliisi eristi kuopiolaisen ostoskeskus Hermannin heti siellä tapahtuneen välikohtauksen jälkeen. Keskusrikospoliisi jatkaa tapauksen tutkintaa perjantaina.
Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion veriteosta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi tänään perjantaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Teosta epäiltyä Joel Otto Aukusti Marinia epäillään todennäköisin syin yhdestä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Epäilty on syntynyt vuonna 1994.

Oikeudenkäynti alkaa kello 9.00.

Teosta epäilty mies on edelleen sairaalahoidossa, joten oikeudenkäynti tapahtuu videoyhteyden kautta. Mies loukkaantui kiinnioton yhteydessä tiistaina.

– Tällä hetkellä tarkoitus on luoda videoyhteys käräjäsaliin, rikoskomisario Jarkko Timonen Keskusrikospoliisista sanoo.

Epäilty hyökkäsi kuluvan viikon tiistaina teräaseen kanssa Savon ammattiopiston tiloihin. Välikohtauksessa menehtyi yksi henkilö ja kymmenen loukkaantui.

Loukkaantuneista kahden vammat ovat vakavia. Toinen vakavasti loukkaantuneista on epäilty.

Keskusrikospoliisin tutkintaryhmä sekä paikallisen poliisin tutkijat jatkavat tapauksen tutkintaa tänään perjantaina. Poliisi kuulee tilanteessa mukana olleita henkilöitä.

– Kuulusteltavia on edelleen useita, joita emme ole vielä edes päässeet kuulemaan. Lisäksi jo jotain sellaisia henkilöitä, joita pitää kuulla uudelleen, joten tiivis tutkintatyö jatkuu edelleen, Timonen sanoo.

Timosen mukaan poliisilla alkaa olla jo "jonkinlainen käsitys" tapahtuneesta. Poliisi on kuullut myös teosta epäiltyä miestä.

– Epäilty on kertonut tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta kuulemisen sisältöä ei tutkinnallisista syistä pystytä avaamaan. Epäiltyä kuulustellaan vielä useita kertoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja, vihjeitä sekä kuva- ja videoaineistoa tapahtuneesta. Tietoja voi lähettää Keskusrikospoliisin WhatsApp-numeroon 050 306 8875.

– Esitutkinta jatkuu loppuviikon ajan laajoilla kuulemisilla ja puhutuksilla, teknisillä tutkinnoilla sekä tähän mennessä saatujen vihjeiden ja materiaalin läpi käymisellä, tutkinnanjohtaja Töyräs kertoo.

Rinne vierailee Kuopiossa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) vierailee perjantaina Savon ammattiopistossa Kuopiossa.

Vierailunsa aikana hän tapaa kaupungin viranomaisia, oppilaitoksen ja nuorten edustajia. Lisäksi hän tapaa hoito- ja kriisityöhön osallistuneita ihmisiä.

Rinteen vierailu Kuopiossa alkaa ennen ilta kuutta.