Pääkirjoitus
Tilaajille

Kuntapäättäjien keskinäiselle torailulle ei näy Kittilässä loppua ja moni kuntalainen odottelee jo malttamattomana ensi kevään vaaleja

Kuntapäättäjien riitely jatkuu Kittilässä seitsemättä vuotta. Moni paikallinen odottelee malttamattomana jo ensi kevään vaaleja.

Kittilän kunnantalolta on kantautunut viime vuosina lähinnä torauutisia.
Kittilän kunnantalolta on kantautunut viime vuosina lähinnä torauutisia.
Kuva: Jussi Leinonen

Vuodet ja vuodenajat vaihtuvat, mutta Kittilässä kunnanjohtajan erottamisesta käynnistynyt kähinä on ja pysyy jo seitsemättä vuotta. Tuorein käänne sopassa saatiin maanantaina, kun valtuusto erotti kunnan luottamuselimet luottamuspulaan vedoten ja miehitti ne aiemmin hyllytetyillä henkilöillä.

Käytännössä lautakunnissa ja kunnanhallituksessa palattiin kokoonpanoihin, jotka vallitsivat ennen valtiovarainministeriön Kittilän luottamushenkilöitä koskenutta hyllytyspäätöstä. Ministeriö pidätti 20 virkarikossyytteen saanutta luottamushenkilöä kaikista luottamustehtävistä niin sanotun Lex Kittilä-lain perusteella kaksi vuotta sitten. Syytteet liittyivät vyyhtiin, joka johti kunnanjohtaja Anna Mäkelän sittemmin laittomaksi todettuun erottamiseen 2014.