Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunnat päät­tä­kööt tuu­li­voi­man ra­ken­ta­mi­ses­ta

Ukrainan sodan myötä huoltovarmuusasiat ovat korostuneet. Eurooppa on saanut huomata, että keskinäisriippuvuus on vain kaunis ajatus. Olemme todellisuudessa olleet riippuvaisempia Venäjältä tuotavasta öljystä ja kaasusta kuin Venäjä meistä.

Saksan harjoittama energiapolitiikka ydinvoiman alasajoineen on osoittautunut virheeksi. Erityisesti sähköenergian tarpeen kasvaessa tarvitsemme kaiken mahdollisen sähkön, joka on tuotettavissa. Tilannetta mutkistaa vaatimus energian fossiilivapaudesta.

Kuntien verotulot laskevat sote-uudistuksen myötä ja erityisesti muuttotappioalueiden kunnat tarvitsevat uusia verotulon lähteitä. Osaan kunnista on rakennettu tuulivoimapuistoja.

Tyypillisesti länsiosassa maata on vähemmän tuulivoimarakentamista rajoittavia tekijöitä ja tuulivoimapuistot voidaan kaavoittaa ja rakentaa, kun maanomistajien kanssa on päästy sopimukseen vuokrahinnoista. Itäosissa tuulivoiman rakentamisen esteeksi on noussut monin paikoin puolustusvoimien kielteinen suhtautuminen tuulivoimapuistojen rakentamiseen johtuen mahdollisista häiriöistä tutka-asemien toimintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.