Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun­nan­hal­li­tus ei nähnyt metsää puilta

Keminmaan kunnanhallituksessa (kh) tapahtui erikoinen episodi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alijäämän kattamista käsiteltäessä. Kh jätti 27.9. asian valmisteluun ja antoi toimintaohjeeksi käydä yhteistyökysymyksistä neuvottelua Kemin virka- ja luottamushenkilöjohdon kanssa. Tätä kannatti Pirkko Kallaanvaara, Risto Rimpisalo, Janne Hietala ja Auli Tasala, vastaan olivat Tuula Eilittä, Eeva Lääkkö ja Saara Ämmänpää. Tommi Lepojärvi ja Heli Trög jääväsivät itsensä.

Asia tuli esille kh:ssa 25.10. samalla esityksellä. Kh ylitti toimivaltuutensa, kun se otti käsittelyyn valmisteluun jätetyn asian ilman, että asialle oli tehty mitään lisävalmistelua. Kh:n menettely oli sen itse hyväksymän  toimintaohjeen vastainen ja antaa tylyn ja vääränkin kuvan kuntien yhteistyöhalukkuudesta. Neuvottelun käymistä olisi edellyttänyt kh:n aiempi päätös, jolloin asia on jätetty valmisteluun kh:n toimintaohjeena neuvotteluiden käyminen. Neuvotteluilla Keminmaa  jatkaisi samaa hyvää perinnettä, mitä naapurikunnat ovat noudattaneet kautta aikain pois lukien 2010- luvun jälkeinen aika, jolloin perinne  on jostain syystä jäänyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.