tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kun kui­vak­si oppinut Emilia alkoi kas­tel­la uu­del­leen, äiti tiesi, ettei kaikki ollut kun­nos­sa – kroo­ni­nen sairaus voi oi­reil­la lap­sel­la epä­tyy­pil­li­ses­ti

Sanna Sumell ei osannut ensi alkuun epäillä tyttärensä sairastavan diabetesta. Sen hoito ei vaadi enää jatkuvaa pistämistä, vaan insuliini menee Emilia Sumellin elimistöön kanyylin kautta.

Sanna Sumell huomasi tyttärensä Emilian oireilevan oudosti ja puhui asiasta sairaanhoitajana työskentelevän työkaverinsa kanssa. Apu löytyi nopeasti.
Sanna Sumell huomasi tyttärensä Emilian oireilevan oudosti ja puhui asiasta sairaanhoitajana työskentelevän työkaverinsa kanssa. Apu löytyi nopeasti.
Kuva: Päivi Karjalainen

Seitsemänvuotiaan Emilia Sumellin vyötäröllä kulkee aina insuliinia säännöstelevä insuliinipumppu, minne tahansa hän meneekin.

Emilia sairastaa ykköstyypin diabetesta, jonka hoito vaatii ympärivuorokautista verensokerin tarkkailua ja insuliinin annostelua. Ilman jatkuvaa seurantaa ja insuliinihoitoa verensokeri voisi nousta tai laskea liikaa, mikä voisi pahimmillaan johtaa jopa henkeä uhkaaviin komplikaatioihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita