Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Kun korona hei­ken­si Ah­ti­saa­ren ter­vey­den­ti­laa ke­vääl­lä 2020, Rauli Vir­ta­nen totesi: "Läm­min­tä asen­net­ta ja kan­sain­vä­li­syyt­tä tar­vi­taan enemmän kuin kos­kaan"

Presidentti Martti Ahtisaari oli sairautensa vuoksi valitettavasti jo vuosia poissa julkisesta keskustelusta. Journalisti ja ystävä Rauli Virtanen arvioi presidentti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren merkitystä kolumnissaan, jonka hän kirjoitti Lännen Medialle Ahtisaarten saatua koronavirustartunnan maaliskuussa 2020. Julkaisemme edelleen ajankohtaisia sanoja.

Presidentti Martti Ahtisaari oli kansainvälinen suomalainen, joka puhui jo varhain Nato-jäsenyyden puolesta ja teki mittavan työn rauhanvälitystehtävissä eri puolilla maailmaa.

Ahtisaaren suurena perintönä Suomelle voinee pitää tämän lämmintä ja kansainvälistä elämänasennetta. Juuri siitä Martti ja Eeva Ahtisaaren tunteva journalisti Rauli Virtanen, toinen kansainvälinen suomalainen, kirjoitti kolumnissa Lännen Medialle, kun Ahtisaarten terveydentilaa maaliskuussa 2020 koetteli varhaisvaiheen koronavirustartunta.

Oli kuin kohtalon ivaa, että juuri Namibian itsenäisyyden 30-vuotispäivän juhlista oli Afrikan maan suuren suomalaishahmon jäätävä pois. Koronatartunta oli päässyt iskemään useisiin henkilöihin tilaisuudessa Helsingin Musiikkitalossa, eikä siinä vaiheessa rokotteita tai hoitokeinojakaan vielä tarkoin tunnettu.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi