Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kult­tuu­ri­ra­has­to pal­kit­si Lapin Kansan pit­kä­ai­kai­sen kult­tuu­ri­toi­mit­ta­jan – Seija Lap­pa­lai­sel­le 10 000 euroa

Maaliskuussa työuransa kulttuuritoimittajana päättäneen Seija Lappalaisen mielestä Lappi on kiinnostavin kulttuurikolkka.

Lapin rahasto myönsi 10 000 euron taiteen palkinnon kulttuuritoimittaja Seija Lappalaiselle. Maaliskuussa eläkkeelle siirtynyt Lappalainen työskenteli Lapin Kansassa yli 38 vuotta.

Palkintoperusteissa hänet kuvataan pohjoisen kulttuurin viestinviejäksi ja kielen intohimoiseksi taitajaksi: vuodet ovat tuoneet valtavan tietotaidon ja osaamisen, josta hän on ammentanut intuitiolla ja huumorilla.

Lappalainen kertoi palkintopuheessaan tuntevansa itsensä etuoikeutetuksi, sillä hän on saanut nähdä läheltä lappilaista kulttuurielämää ja luovuutta.

– Ei voi olla mielenkiintoisempaa kolkkaa, sillä se mikä on Lapissa kiinnostavaa, kiinnostaa myös kansainvälisesti.

Saapuminen Rovaniemelle 40 vuotta sitten tarkoitti Lappalaiselle oman elämän nollapistettä: siitä alkoi kasvu kulttuuritoimittajaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.