Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Kulmuni vetosi viime hetken pu­hees­sa: Jos etsitte tais­te­li­jaa, sen us­kal­lan luvata

Oulu
Istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni myönsi puheessaan, ettei kulkenut vuosi puolueen johdossa ole ollut pelkkää myötätuulta.
Istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni myönsi puheessaan, ettei kulkenut vuosi puolueen johdossa ole ollut pelkkää myötätuulta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Keskustan istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni on vedonnut puoluekokousväkeen ennen puheenjohtajavaalia viime hetken puheessaan Oulussa.

Kulmuni sanoi puheessaan, ettei kulunut vuosi puolueen johdossa ole ollut pelkkää myötätuulta. Hän viittasi keskustan kannatukseen, pääministerin eroon, koronavirukseen ja omaan eroonsa valtiovarainministerin paikalta.

– Mutta kenenpä polku olisi ollut pelkkää myötätuulta. Tämä ei ole pelkkää loistoristeilijällä lojumista, sisuakin on vaadittu.

Kulmunin mukaan Suomi ja maailma ovat nyt isojen haasteiden edessä ja tämä on nähtävä uuden ajan alkuna, jossa keskustan on ryhdyttävä työhön muun muassa työn, yrittäjyyden ja alueiden pärjäämisen eteen.

Kulmuni sanoi, että sprintti on nyt takana, mutta pitkän matkan juoksu on menossa.

– Jos etsitte täydellistä, sitä en ole. Mutta jos etsitte taistelijaa, sen uskallan luvata, Kulmuni sanoi.