Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka San­tas­por­tia ke­hit­tää?

Yhtymähallitusjäsenten puheenvuoro (LK 20.6.) ei tuonut vastauksia urheiluopiston toiminnasta esittämiini epäkohtiin. Onko unohtunut opiston perustamisen alkuajatus? Se luotiin 1970, kun Rovaniemen kaupungin ja maalaiskunnan liikuntalautakunnat keskustelivat opiston saamisesta Lappiin. Asiaa oli ajamassa liikuntaväki.

Perustetun säätiön säädekirjan allekirjoittajia oli 25 – kymmenkunta kuntaa, urheilujärjestöjä ja -seuroja sekä Lapin urheilutoimittajat. Mukaan pääsi 100 markan symbolisella rahalla. Kaupunki antoi 30 000 ja maalaiskunta 5 000 markkaa. Alkupääoma oli rakentamisen edellytys.

Säätiö lähti aluksi vuokralinjalle. Ajatuksena oli kaupungin liikuntalaitosten hyväksikäyttö. Urheiluopistolupa tuli kaupungin suostuttua siihen, että sen urheilulaitoksia, liikuntapaikkoja ja ympäristöä käytetään Lapin urheiluopiston tarkoituksiin. Toiminta vakiintui, kun päästiin kiinni urheiluopistojen harkinnanvaraiseen rahoitukseen.

Opiston kehittyminen on alusta alkaen ollut sidoksissa Ounasvaaran kehittämiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.