Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kuka mi­nis­te­rik­si La­pis­ta?

Hallitusneuvotteluissa käydään kovaa vääntöä siitä, kuka tulee ministeriksi ja mistä. Tilastomatematiikka kertoo, että  se on monimutkainen yhtälö. Ministereitä pitäisi olla mahdollisimman monesta vaalipiiristä ja naispaikkojen määrä pitäisi olla kutakuinkin tasan.

Perussuomalaiset voitti keskustan ensimmäistä kertaa Lapissa. Keskusta ei ole ehdolla ministeripaikkoihin, mutta ehdokkaina on kaksi perussuomalaisten voimakasta naista: istuva kansanedustaja Kaisa Juuso ja suurella äänimäärällä eduskuntaan kokoomuksesta loikannut Sara Seppänen.

Seppäsen loikasta perussuomalaisiin oli se hyöty, että nyt sekä Heikki Autto (kok.), jolle Sara hävisi edelliset vaalit, että Seppänen ovat mukana taistelussa ministeripaikasta.

Sara Seppäsen sopisi ottaa Li Andressonin (vas.) paikka opetusministerinä, kun on alalla osaava. Tosin Juuso on toisen kauden kansanedustaja ja hänen vuoronsa olisi nyt nousta ministeriksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja, hallitustunnustelija Petteri Orpo pitänee omistaan huolta ja puoltanee Lapista Heikki Auttoa salkun kantajaksi.