kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Lapin Kansa Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa – seuraa lauan­tain lä­he­tyk­siä suorana täältä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka hy­väk­syi Uni­pe­rin pe­las­tus­pa­ke­tin?

Asuin Saksassa, kun maa päätti luopua ydinvoimastaan 1990-luvun lopulla. Jo tuolloin oli selvää, että energia ei riitä, jollei sitä osteta Idästä. Entinen liittokansleri Gerhard Schröder (sdp) lähti Putinin juoksupojaksi ajamaan Nord Stream-kaasuputkihanketta.

Asuin Saksassa myös 2011, kun Saksa pyörsi päätöksensä luopua ydinvoimasta, sillä energiavajetta ei pystytty ratkaisemaan edes kaasuputkella. Heti perään sattunut Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus sotki Saksan ydinvoimakeskustelun ja maa päätti sittenkin luopua ydinvoimasta 2022 mennessä.

Niinpä päätettiin rakentaa toinen putki, riittäisihän halpaa Venäjän kaasua lähes loputtomiin. Lopun tiedämmekin. Suomi sotkeutui itseään suurempien maiden energiapolitiikkaan Uniperin kautta.

Poltan sähkölämmitteisessä kodissani puuta noin 25 pinokuutiota vuodessa. Talo on vuodelta 1959 ja eristys lähes sen mukainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.