Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Elokuvat: Aki Kau­ris­mäen pal­kit­tu elokuva saa en­si­esi­tyk­sen­sä So­dan­ky­läs­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuinka säästää ruo­ka­ku­luis­sa?

Inflaatio yhdistettynä raaka-ainepulaan on saanut elintarvikkeiden hinnat nousemaan. On järkeviä tapoja pienentää ruokamenoja, vaikka hinnat nousevatkin.

Lisäämällä ruokavalioon enemmän kasviksia muutamana päivänä viikossa pysyvät ruokakustannukset matalammalla. Varsinkin, jos tekee ostokset satokauden aikana ja suunnittelee annoksia esimerkiksi juuresten ja palkokasvien pohjalta, jotka ovat usein sekä täyttäviä että pitävät nälkää pitkään. Kasvisruoka on myös ilmastoystävällistä.

Tekemällä ruokalistoja useiksi viikoiksi eteenpäin ja ostamalla yhdellä kertaa isompia määriä voi säästää rahaa, koska valitsemalla isompia pakkauskokoja saa yleensä paremman kilohinnan tuotteelle. Osan tuotteista voi myös pakastaa.

Pidemmän aikavälin suunnittelun ohella on hyvä seurata päivän tarjouksia ja alennuksia. Ei kannata lukkiutua tiettyyn tuotemerkkiin, vaan ostaa vastaava, edullisempi tuote toiselta merkiltä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.