Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: Met­säs­tys ei ole turhaa tap­pa­mis­ta

Monet ihmiset ajattelevat, että metsästys on turhaa tappamista. He vihaavat metsästystä ajattelematta, että jos metsästäjiä ei olisi, eläimiä kävelisi kaduilla, eikä liikenne toimisi kunnolla. Uskon, ettei kukaan meistä halua nähdä auton alle jääneitä eläinpoloja.

Metsästyksessä on paljon hyviä puolia. Kun liikkuu luonnossa, saa raitista ilmaa, joka on hyväksi terveydelle. On tutkittu, että metsässä liikkuminen vähentää stressiä varsinkin nuorilla. Kavereiden tai perheen kanssa yhdessä metsässä samoilu on mukavaa, vahvistaa ystävyyssuhteita ja yhteishenkeä. Metsässä voi ihmetellä ja tutkia luonnon monimuotoisuutta ja oppia paljon luonnosta huomaamatta. Tölläätkö mieluummin tietokonetta ja vetelehdit kotona, kun voisit myös lähteä ulos raittiiseen ilmaan? Kokemukseni on, että metsässä tulee reipas ja jaksavainen mieli. Metsässä ihmisen on hyvä olla!

Syötkö lihantuotannolla tuotettua lihaa vai metsästätkö riistasi itse? Lihantuotannosta aiheutuu sademetsätuhoja ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.