Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Ko­run­di­jaz­zis­sa yhden illan mo­ni­puo­li­nen kattaus

Jazzlaulaja Nina Mya laulaa Tapio Maunuvaara quintetin solistina.
Jazzlaulaja Nina Mya laulaa Tapio Maunuvaara quintetin solistina.

Korundijazz soi jo viidettä kertaa kulttuuritalo Korundissa lauantaina 6. marraskuuta. Tapahtuma kestää vain yhden illan, mutta tarjoaa monipuolisesti jazzmusiikkia eri kokoonpanoilta.

Illan aloittaa rovaniemeläisistä muusikoista koostuva Terho Keskitapio Quartet, joka esittää kitaravetoista jazzia. Teemana on tunnettujen pop- ja rock-kappaleiden sovittaminen jazzyhtyeelle. Luvassa on raikkaita sovituksia ja mielenkiintoisia kappalevalintoja. Biisivalintoina kuullaan versioita muun muassa Stevie Wonderin ja Jimi Hendrixin kappaleista.

Tapio Maunuvaara quintet on oululainen, pitkänlinjan muusikoiden jazzkokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu perinteisetä hardpop-tyyppisestä jazzmusiikista. Orkesteri sekoittelee omia sävellyksiä sekä perinteisiä jazzstandardeja sujuvasti.

Orkesterin solistina on tällä kertaa jazzlaulaja Nina Mya. Hän on palkittu ja kansainvälisestikin menestynyt jazzlaulaja ja säveltäjä, joka on julkaissut neljä albumia.

Let’s get lost on Oulun konservatorion ammattiopiskelijoiden valmistama tribuuttikonsertti, joka on omistettu jazztrumpetisti Chet Bakerille. Ohjelmisto on kokoelma tunnelmallista jazzmusiikkia.

Korundijazzin huipentaa Club For Five, joka rikkoo mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. Monipuolinen a cappella -lauluyhtye on valloittanut yleisönsä osaamisellaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Viisikko yhdistelee sovituksissaan ennakkoluulottomasti jazz-, pop-, rock- ja klassista musiikkia tyylikkääksi ja omaperäiseksi kokonaisuudeksi.

Ohjelma

Korundijazz

Lauantaina 6.11. Korundissa.

Terho Keskitapio quartet klo 19 kahvilassa

T:M:Q feat Nina Mya klo 20 Korundi-salissa

BBQ feat Emilia Kämäräinen & Iida Lehtonen: Let’s get lost klo 21 kahvilassa

Club for five klo 22 Korundi-salissa

Jazzjamit klo 23 kahvilassa

Liput ennakkoon 45 e, ovelta 50 e