Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Tilaajille

Kor­pi­ky­läs­sä mie­ti­tään vaih­to­eh­to­ja tuu­li­myl­ly­jen mää­räl­le ja pai­koil­le – "Kuokan is­ke­mis­tä maahan on tässä vai­hees­sa vaikea en­nus­taa"

Tornion pohjoisimpaan osaa Korpikylään suunnitellun Karhakkamaan tuulivoimapuiston kaavoitussopimus on siirtynyt uudelle toimijalle. Alkuaan Tuuliwatti Oy ja Tornion kaupunki ovat sopineet yleiskaavamuutoksen käynnistämisestä Karhakkamaan alueen tuulivoimapuistosta vuonna 2019.

Viime lokakuussa Tuuliwatti Oy on jakautunut kahdeksi uudeksi yhtiöksi, joista jatkoi Tornion Karhakkamaan kehityshanketta Tuulivoltti Oy. Yhtiö on sittemmin myynyt edelleen Karhakkamaahan liittyvät sopimukset ja luvat oikeuksineen ja velvoitteineen Exilion Tuulihankkeet Ky:lle.

Tornion kaupunginhallitus on maanantaina hyväksynyt kaavoitussopimuksen siirtymisen Exilion Tuulihankkeet Ky:lle, joka vastaa sopimuksesta kaikkine ehtoineen.

Korona viivästyttänyt suunnitelmia

Tornion tekninen johtaja Markus Kannala sanoo hankkeen yleiskaavoituksessa arvioitavan koko hankkeen ympäristövaikutukset YVA-menettelyn sijaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.