Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ron­tar­kas­tus­päi­vä voi tänä vuonna pe­lot­taa – tämän verran kes­ki­mää­räi­sel­lä lap­pi­lais­per­heel­lä on asun­to­vel­kaa

Asiantuntijan mukaan neljän prosentin suuruinen viitekorko on mahdollinen, jos tavaroiden ja palveluiden hinnannousu ei ota laantuakseen.

Lapin Kansa tiedusteli tammikuun puolivälissä lukijoiltaan verkkokyselyllä, minkälainen vaikutus nopeasti nousseilla euribor-koroilla on henkilökohtaiseen talouteen ja mitä seuraa, jos korkotaso paisuu vielä lisää.

Verkkokyselyyn vastanneista runsaasta sadasta kolmestakymmenestä lukijasta noin kolme neljästä kertoi omaavansa asuntolainaa. Valtaosa lainoista on sidottu vuoden korkoon.

Hyvä uutinen on, että suuri osa vastaajista ajattelee neljän prosentin viitekoron olevan vain jossain määrin omaan talouteen vaikuttava ilmiö.

Ei–niin hyvänä uutisena voidaan puolestaan pitää sitä, että runsaalle neljännekselle vastaajista neljän prosentin lukema korontarkistuspäivänä tarkoittaisi taloudellisia vaikeuksia tai merkittäviä seurauksia.

Yli kuusikymmentävuotias kemijärveläinen lukija vaikuttaa vastauksensa perusteella huolestuneelta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita