Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Liikenteessä tänään: Pre­si­dent­ti Nii­nis­tön vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Työtaistelu: Lakko sulkee Kemin ja Tornion Prismat kah­dek­si päi­väk­si, Lapin Ci­ty­mar­ke­tit pysyvät auki

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ron­tar­kas­tus­päi­vä voi tänä vuonna pe­lot­taa – tämän verran kes­ki­mää­räi­sel­lä lap­pi­lais­per­heel­lä on asun­to­vel­kaa

Asiantuntijan mukaan neljän prosentin suuruinen viitekorko on mahdollinen, jos tavaroiden ja palveluiden hinnannousu ei ota laantuakseen.

Lapin Kansa tiedusteli tammikuun puolivälissä lukijoiltaan verkkokyselyllä, minkälainen vaikutus nopeasti nousseilla euribor-koroilla on henkilökohtaiseen talouteen ja mitä seuraa, jos korkotaso paisuu vielä lisää.

Verkkokyselyyn vastanneista runsaasta sadasta kolmestakymmenestä lukijasta noin kolme neljästä kertoi omaavansa asuntolainaa. Valtaosa lainoista on sidottu vuoden korkoon.

Hyvä uutinen on, että suuri osa vastaajista ajattelee neljän prosentin viitekoron olevan vain jossain määrin omaan talouteen vaikuttava ilmiö.

Ei–niin hyvänä uutisena voidaan puolestaan pitää sitä, että runsaalle neljännekselle vastaajista neljän prosentin lukema korontarkistuspäivänä tarkoittaisi taloudellisia vaikeuksia tai merkittäviä seurauksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.