Live: Katso tästä Arctic Volleyn ja Vam­pu­lan ottelu kello 17

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ko­ro­na­tar­tun­nan saa­nei­ta mar­jan­poi­mi­joi­ta siir­ret­ty Kai­nuu­seen ilman vi­ran­omais­ten tietoa

Koronalle altistuneita ja koronaan sairastuneita ulkomaalaisia marjanpoimijoita on siirretty Lapista Kainuuseen viikonloppuna 14.–15.8, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

Ristijärvellä ja Sotkamossa on yhteensä 83 karanteeniin määrättyä henkilöä. Lisäksi Sotkamossa on majoittuneena 51 eristykseen määrättyä koronaan sairastunutta marjanpoimijaa.

Ulkomaalaiset henkilöt on määrätty karanteeniin tai eristykseen Rovaniemellä, mutta Lapin tai Kainuun viranomaisilla ei ole ollut tietoa ryhmien siirtämisestä.

Kainuun sote on ohjeistanut marjanpoimijoiden toimeksiantajat työntekijöiden karanteeni- ja eristysmääräysten noudattamisesta.

Marjanpoimijat on sijoitettu asianmukaisesti eikä vaaraa tartuntojen leviämisestä ulkopuolisiin ole. Siirretyt poimijat eivät työskentele karanteeni- tai eristysaikanaan.

Karanteeniin määrätyt testataan Kainuun soten toimesta karanteeniaikana. Terveydenhuollon ammattilaiset tarkastavat lisäksi sairastuneiden terveydentilan päivittäin.

Karanteeniin määrätyiltä tullaan tiedotteen mukaan luultavasti toteamaan edelleen uusia tartuntoja.

Lue lisää: Mar­jan­poi­mi­ja­jou­kos­ta 44:llä to­det­tiin ko­ro­na­tar­tun­ta tes­tis­sä Kai­nuus­sa – virus ei leviä poi­mit­tu­jen mar­jo­jen mukana