Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Ko­ro­na­pan­de­mia vähensi nuorten ke­sä­työ­paik­ko­ja Ro­va­nie­mel­lä, ke­sä­työ­se­te­leil­le jat­ko­ha­ku

Koronapandemia vaikuttaa myös kesätyöpaikkojen määrään. Nuoria kannustetaan hakemaan kesätyösetelin kautta työpaikkaa, mikäli nyt ei saa kaupungin yksiköstä kesätöitä.
Koronapandemia vaikuttaa myös kesätyöpaikkojen määrään. Nuoria kannustetaan hakemaan kesätyösetelin kautta työpaikkaa, mikäli nyt ei saa kaupungin yksiköstä kesätöitä.
Kuva: Anna Anttila

Koronapandemia on vaikuttanut myös nuorten kesätyöpaikkoihin. Rovaniemen kaupungin mukaan se ei pysty toteuttamaan kaikkia kaupungin yksiköihin suunniteltuja kesätöitä, mutta osa pyritään järjestämään. Kaupungin kesätyöpaikan saajat arvotaan ja tieto paikan saamisesta tulee myöhemmin kevään aikana.

Kaikille hakukelpoisille, jotka ovat hakeneet Rovaniemen kaupungin kesätyöpaikkaa tai kesätyöseteliä Kuntarekryn kautta määräaikaan mennessä, lähetetään kesätyöseteli. Seteli postitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Poikkeusoloista johtuen kaupunki järjestää myös jälkihaun kesätyösetelille.

Yli 900 nuorta jo hakenut

Varsinainen kesätyöhaku päättyi  helmikuun lopussa. Kesätyöpaikkoja ja kesätyöseteliä saivat tänä vuonna hakea kaikki vuonna 2003–2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret.

Hakeneista 916 nuoresta 406 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa, muut 510 kesätyöseteliä.

Kesätyösetelin jälkihaku järjestetään 14. – 30.4.2020. Seteli myönnetään kaikille hakukriteerit täyttäville ja seteliä uuden hakuajan puitteissa hakeneille nuorille.

Mikäli nuori onnistuu arvonnassa saamaan kesätyöpaikan kaupungin yksiköstä, mitätöityy hänen kesätyösetelinsä.

Kesätyösetelin nuori voi käyttää haluamassaan yrityksessä, yhdistyksessä tai seurakunnassa. Työnantajalla pitää olla suomalainen Y-tunnus, eikä työnantajana voi toimia yksityistalous. Kaupungin Kesätyötukea ei voida myöntää nuorelle, joka on oikeutettu työttömyysturvaan.

Setelin voi hyödyntää myös yrittäjyystoiminnassa, esimerkiksi kevytyrittäjänä tai 4H-yhdistyksen kautta. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee osallistua Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille tai Ohjaamon yrittäjävalmennukseen. Kevään kuluessa tiedotetaan lisää kesäyrittäjyyteen liittyen.

Hakulomake löytyy osoitteesta www.rovaniemi.fi/rekry ja lisätietoja osoitteesta www.rovaniemi.fi/ohjaamo.

Ohjaamo Rovaniemen Discordissa discord.gg/59tQZZR on myös #kesätyö-kanava. Lisäksi Popparin livestriimissä torstaina 9.4. kello 18 kesätöihin liittyvistä asioista kertovat Iida ja Hanna 4H:lta sekä Paula ja Sonja Ohjaamolta. Striimiin pääsee osoitteesta: www.twitch.tv/nuorisotiedotuspoppari.