työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kon­sert­tiar­vos­te­lu: Uuden ai­ka­kau­den al­ku­tah­deil­la

Katsomo oli puolityhjä ja samalla loppuunmyyty, mutta taide-elämys oli täysiverinen.

Ulos painajaisista. Lapin kamariorkesterin Kamarikonsertti I torstaina 20.8. Rovaniemen Korundissa. Kapellimestarina John Storgårds.

On aina kiinnostavaa olla paikalla, kun tehdään historiaa. Aulakuulutus, jossa muistutetaan istuinpaikasta ja turvaväleistä. Ympäri Korundi-salia lähes performatiivisesti sommiteltu yleisö ja tyhjiä penkkirivejä, muutama kasvomaski. Melkein puolitoistatuntinen, mutta väliajaton setti, jossa kyynärpäätervehdykset korvasivat perinteikkäät kättelyt.

Elävän musiikin esitykset koronapandemian aikana herättävät uudenlaista valppautta. Toisaalta Lapin kamariorkesterin (LKO) syyskauden avauskonsertissa oli tarjolla lukuisia tutunturvallisia elementtejä ja poikkeuksellisen lämmin tunnelma – jos on uskominen loppuunmyydyn, vaikka toki rajoitusten takia puolityhjän katsomon aplodipalautetta.

Varotoimenpiteistä huolimatta kyseessä oli täysverinen taide-elämys. Taiteellinen johtaja John Storgårds oli tehnyt taas täsmätyötä nuottiarkistoissa, sillä neljä ensimmäistä teosta olivat Suomen ensiesityksiä – loput kaksi sovituksiltaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.