Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ko­koo­mus päätti osal­lis­tu­mi­ses­ta hal­li­tuk­seen ja nimesi mi­nis­te­rit – ­Heik­ki Aut­tol­le ei mi­nis­te­rin salkkua

Kokoomuksen puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät yhteiskokouksessaan sunnuntaina Helsingissä osallistumisesta Petteri Orpon johtamaan enemmistöhallitukseen yhdessä perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa. Kokoomus hyväksyi myös neuvottelutuloksen hallitusohjelmasta.

Kokoomuksen puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous myös hyväksyi esityksen puolueen ministereiksi. Kokoomus saa hallitukseen kahdeksan ministerisalkkua. Kaksi salkuista niin sanotusti jaetaan kahtia eli ministeri vaihtuu kahden vuoden kuluttua.

Kokoomuksen lappilainen kansanedustaja Heikki Autto ei saanut ministerin salkkua. Auttoa spekuloitiin ennakkokaavailussa yhdeksi vaihtoehdoksi kunta- ja alueministeriksi.

Kokoomuksen ministerinimet ovat:

Pääministeri: Petteri Orpo Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo on eduskunnan puhemies.

Kunta- ja alueministeri: Anna-Kaisa Ikonen Pirkanmaan vaalipiiristä. Ikonen on ollut Tampereen pormestari. Hän on toiminut kansanedustajana myös vuosina 2019-2021.

Ulkoministeri: Elina Valtonen Helsingin vaalipiiristä. Valtonen on kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Puolustusministeri: Antti Häkkänen Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Häkkänen on kolmannen kauden kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Sosiaaliturvaministeri: Sanni Grahn-Laasonen Hämeen vaalipiiristä. Grahn-Laasonen on ollut kansanedustaja vuodesta 2011. Hän on ollut opetusministeri (2017-2019), opetus- ja kulttuuriministeri (2015-2017) ja ympäristöministeri (2014-2015).

Työministeri: Arto Satonen Pirkanmaan vaalipiiristä (2 vuotta) ja Matias Marttinen Satakunnan vaalipiiristä (2 vuotta).

Tiede- ja kulttuuriministeri: Sari Multala Uudenmaan vaalipiiristä (2 vuotta) ja Mari-Leena Talvitie Oulun vaalipiiristä (2 vuotta).

Ilmasto- ja ympäristöministeri: Kai Mykkänen Uudenmaan vaalipiiristä. Mykkänen on johtanut kokoomuksen eduskuntaryhmää vuodesta 2019. Mykkänen on toiminut sisäministerinä (2018-2019) sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä (2016-2018).