Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­koo­mus na­ker­taa de­mo­kra­tiaa

Pohja, Luoma ja Ruohomäki (kok.) yrittävät (LK 29.1.) pestä puolueensa puhtaaksi kaikista Rovaniemen kunnalliselämässä viime vuosina nähdyistä sotkuista. Puolueen edustajat ovat kuitenkin olleet koko ajan päättämässä asioista. Sijoitussotkuista kolmikko nostaa tikun nokkaan Kylien kehittämissäätiön, vaikka sen sijoitustoiminta, johon kokoomus ei onneksi ole päässyt suuremmin vaikuttamaan, on ollut huomattavasti tuloksekkaampaa kuin kaupungin sijoitustoiminta.

Kokoomuslaiset vastustivat tammikuussa valtuustossa kaupungin hallintosäännön muutoksia, joilla luottamushenkilöiden valtaa vahvistettiin suhteessa virkahenkilöihin eli demokratiaa vahvistettiin. Kokoomus vastustaa hallintosääntömuutoksia ensisijaisesti, koska pelkää vaikutusvaltansa virkakoneistossa heikentyvän, kun sen poliittista linjaa myötäilevien, "sitoutumattomien" virkahenkilöiden määrä hallinnossa voi laskea ja heidän valtansa kaventua.