Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­koo­muk­ses­sa heräsi kou­lu­po­pu­lis­mi

Kokoomuksessa on herännyt koulupopulismi, kun Vaaranlammen koulu vihdoin on pääsemässä toteuttamisvaiheeseen. Rovaniemen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Petteri Pohja kirjoittaa kauniilla sanoilla koulun puolesta (LK 21.9).

Tarkastelin arkistoja viimeisen puolenkymmenen vuoden ajalta. Kokoomus ei ole ollut vaatimassa koulurakentamista, vaan vaatimuslistan kärjessä on ollut aina uimahalli Ounasvaaralle. Koulupolitiikassa kokoomus on lähinnä keskittynyt kyläkoulujen lopettamisvaatimuksiin.

Kun Vaaranlammen koulu näyttää toteutuvan, puurakenne on paras vaihtoehto. Se sopii hienosti alueen lampimaisemaan. Puukoulu kestää vähintään sata vuotta. Jos oppilaat 50 vuoden päästä loppuvat, koulu on helppo saneerata esimerkiksi vanhusten palvelutaloksi. Lapissa on hirsirakentamisosaamista, joten puurakentamisella on myös aluetaloudellista merkitystä. Hirsikoulu on puhdas ja hiilineutraali vaihtoehto. Jospa Rovaniemellä uskallettaisiin ryhtyä puurakentamiseen. Jospa uusi rakennuspäällikkö olisi hirsimiehiä.

Kaupunginvaltuustossa suorastaan pyydeltiin anteeksi Vaaranlammen koulutilannetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.