Live: Katso tästä Arctic Volleyn ja Vam­pu­lan ottelu kello 17

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­koo­muk­ses­sa heräsi kou­lu­po­pu­lis­mi

Kokoomuksessa on herännyt koulupopulismi, kun Vaaranlammen koulu vihdoin on pääsemässä toteuttamisvaiheeseen. Rovaniemen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Petteri Pohja kirjoittaa kauniilla sanoilla koulun puolesta (LK 21.9).

Tarkastelin arkistoja viimeisen puolenkymmenen vuoden ajalta. Kokoomus ei ole ollut vaatimassa koulurakentamista, vaan vaatimuslistan kärjessä on ollut aina uimahalli Ounasvaaralle. Koulupolitiikassa kokoomus on lähinnä keskittynyt kyläkoulujen lopettamisvaatimuksiin.

Kun Vaaranlammen koulu näyttää toteutuvan, puurakenne on paras vaihtoehto. Se sopii hienosti alueen lampimaisemaan. Puukoulu kestää vähintään sata vuotta. Jos oppilaat 50 vuoden päästä loppuvat, koulu on helppo saneerata esimerkiksi vanhusten palvelutaloksi. Lapissa on hirsirakentamisosaamista, joten puurakentamisella on myös aluetaloudellista merkitystä. Hirsikoulu on puhdas ja hiilineutraali vaihtoehto. Jospa Rovaniemellä uskallettaisiin ryhtyä puurakentamiseen. Jospa uusi rakennuspäällikkö olisi hirsimiehiä.

Kaupunginvaltuustossa suorastaan pyydeltiin anteeksi Vaaranlammen koulutilannetta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi