Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Pääkirjoitus // 27.1.2023

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) linjasi keskiviikkona, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluu kansainvälisiin kisoihin saattaa jatkossa olla mahdollista tietyillä edellytyksillä. Näitä ehtoja olisivat urheilijoiden kilpaileminen ilman maatunnusta, antidopingsääntöjen noudattaminen ja se, että urheilija ei ole tukenut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat suljettiin viime vuonna ulos kansainvälisistä kisoista, kun Venäjä oli Valko-Venäjän tukemana hyökännyt Ukrainaan. KOK:n järjestämiä tai sen tukemia kansainvälisiä urheilutapahtumia ei järjestetä Venäjällä tai Valko-Venäjällä. Näiden maiden lippuja, kansallislauluja tai muita symboleja ei saa käyttää.

Enemmistö olympiakomiteassa edustettuna olevista maista haluaisi kuitenkin avata ovea Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoille.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita