Pääministeri: Marin pa­hoit­te­lee toi­min­taan­sa

Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Tilaajille

Kokkaa kuin rans­ka­lai­nen – tämä klas­si­nen menu pysyy aina muo­dis­sa

Ranskalaismenu taipuu myös suomalaisen kotikokin valmistettavaksi, sillä ainekset löytyvät lähikaupasta, eikä superkokin erityistaitoja tarvita.

Ranskalaisen ruoan valmistus lähtee hyvistä raaka-aineista. Elegantti kattaus täydentää nautinnon. Kuvassa crème brûlée ja jälkiruokaviini.
Ranskalaisen ruoan valmistus lähtee hyvistä raaka-aineista. Elegantti kattaus täydentää nautinnon. Kuvassa crème brûlée ja jälkiruokaviini.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Ranskalaista keittiötä pidetään maailman parhaimpiin, hienostuneimpiin ja monipuolisimpiin kuuluvana. Tästä maineesta se saa kiittää ennen kaikkea maakuntiaan, joiden perinteet ja omat erityispiirteet täydentävät toisiaan.

Esimerkiksi Normandia on kuuluisa omenoista ja päärynöistä, ostereista ja simpukoista sekä upeista juustoista ja artisokista.