Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kit­ti­län kai­vos­ta pyö­rit­tä­vä Agnico Eagle lah­joit­ti varat neljän va­lo­hoi­to­lait­teen han­kin­taan Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ril­le

Kittilän kaivosta operoiva Agnico Eagle Finland on lahjoittanut Lapin sairaanhoitopiirille varat neljän siirrettävän valohoitolaitteen hankintaan.

UVB-valoa käytetään ihotautipotilaan hoitoon. Hoito on monesti lyhytkestoista ja sitä tulisi antaa hoitojaksoissa. Tällä hetkellä hoitoa on saatavilla pohjoisessa vain Lapin keskussairaalassa.

Esimerkiksi Kittilässä valohoitolaitetta ei ole enää lainkaan. Laitteiston vanhentuessa uusia ei ole sairaanhoitopiirissä hankittu tilalle.

– Tämän johdosta syntyi ajatus siirrettävien valohoitolamppujen hankinnasta, sanoo Agnico Eagle Finlandin henkilöstöjohtaja Kaisa Saarijärvi tiedotteessa.

Lahjoituksella hankitut valohoitolamput voidaan lainata potilaalle hoitojaksoa varten lähimpään terveyskeskukseen tai kotiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.