Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kit­ti­lä­läi­set pis­ti­vät kar­va­la­kin päähän ja läh­ti­vät mi­nis­te­rin pu­heil­le Hel­sin­kiin – Teiden kehno kunto jar­rut­taa mat­kai­lua ja uhkaa au­tioit­taa kylät

Kunnan pohjoisosien erittäin kehnot tiet estävät matkailun kehitystä ja tyhjentävät kylät asukkaista. Lähetystö lähti tapaamaan liikenneministeriä.

Karvalakkien tehoa ja voimaa Lapin edunvalvonnassa kokeillaan tällä viikolla Helsingissä. Kittilän pohjoisosan kylien väki on lopen kyllästynyt kuoppaisiin sorateihin ja lähti tiistaina kertomaan liikenneministeri Sanna Marinille (sd.) ja Lapin kansanedustajille teiden tuottamista ongelmista.

Rovaniemellä pysähdyttäessä karvalakit oli vedetty jo päähän. Matkalle lähtiessä Kittilässä oli täysi talvi, mutta Helsingissä on kesä, korkeintaan syksy. Siitä kuuluisimmasta karvalakkilähetystöstä on kulunut nelisenkymmentä vuotta, mutta  yrittäjä Reijo Paasirova uskoo karvalakkien tehoon.

– Näkyvät ne ainakin, Paasirova naurahtaa.

– Tenniläkin sanoi aikanaan, että karvalakit päähän ja lähdetään Helsinkiin, lähetystö säestää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.