tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Kit­ti­lä­läi­nen tak­si­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin tör­keäs­tä ve­ro­pe­tok­ses­ta – jätti il­moit­ta­mat­ta 44 000 euroa myyn­ti­tu­lo­ja ve­rot­ta­jal­le

Lapin käräjäoikeus tuomitsi kittiläläisen taksiyrittäjän kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Toiminimellä toimiva taksipalveluyrittäjä oli jättänyt kirjaamatta yhteensä noin 44 000 euroa myyntituloja kirjanpitoon vuosien 2014–2015 aikana.

Oikeudessa yrittäjän katsottiin laiminlyönneen yrityksen kassakirjanpidon. Kaikkia tapahtumia ei ollut tuloutettu yhtiön pankkitilille eikä kassakirjaa ollut pidetty. Taksamittarin raportteja ei ollut liitetty kirjanpitoon, myynti oli kirjattu käsinkirjoitetusta lapusta eikä ajopäiväkirjaa ollut pidetty. Suurin osa virheistä oli ollut käteistuloissa, jotka oli jätetty ilmoittamatta verotukseen.

Syytetty kiisti oikeudessa, että hän olisi antanut verottajalle tahallisesti vääriä tietoja tai pyrkinyt salamaan tietoja myyntituotoista ja siten pyrkineensä tahallisesti välttämään veroja.

Syytetyn kuitenkin katsottiin toiminnallaan aiheuttaneen veron määräämisen liian pieneksi yhteensä noin 26 090 euron edestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.