Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kil­pai­lu­te­taan vasta kun on pakko

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä joutui 2022 kilpailuttamaan urheiluopiston tarvitsemat palvelut,  koska laki niin määrää. Se ei tapahtunut eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyn kantelun vuoksi, kuten on henkilöstölle kerrottu. Laki täyttyi vain yhdeltä osalta. Kilpailuttamatta jäi huonesiivous ja ravintolatoiminta.

Kuntayhtymän ja urheiluopiston johdon asennetta lain noudattamisesta kuvaa hyvin se, että kilpailutetaan vasta jos joku kantelee. Siitä kertoo myös kilpailutusprosessin toteutus. Konsulttipalvelua käyttäen rakennettiin tarjouspyyntö, johon kukaan muu ulkopuolinen paitsi Santasport Finland oy ei voinut tarjousta tehdä. Normaalisti kilpailutuksella pyritään löytämään edullisin ja paras palvelun toteuttamistapa. On valitettavaa, ettei kuntayhtymä eikä urheiluopiston johto nähneet tarpeelliseksi opiston säästötarpeen selvittämistä.

Konsultin neuvoilla pelattiin muut mahdolliset tarjouksen antajat ulos. Saatiin vain yksi tarjous omalta yhtiöltä. Urheiluopistolle olisi tullut edullisemmaksi palkata itselleen omat henkilöt kuin pakotettuna joutua yhtiöltä ostamaan ylihintaiset palvelut 0,5 miljoonan euron vuosisopimuksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.