Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Kil­pai­lu- ja ku­lut­ta­ja­vi­ras­to antoi Ro­va­nie­men kau­pun­gil­le huo­mau­tuk­sen han­kin­ta­lain nou­dat­ta­mat­ta jät­tä­mi­ses­tä – kau­pun­ki hankki yli 100 000 euron ar­voi­sen työ­ko­neen ilman kil­pai­lu­tus­ta

Kilpailu ja kuluttajavirasto (KKV) on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.

Rovaniemen kaupunki hankki 109 500 euron arvoisen ympäristönhoitokoneen ilman kilpailutusta. Hankintapäätös tehtiin viime vuoden lokakuussa.

Hankinta toteutettiin kaupungin vanhan ympäristöhoitokoneen vaihdolla ja välirahalla. Vaihdettavan ympäristöhoitokoneen hyvityshinta oli 50 000 euroa ja väliraha 59 500 euroa.

Kaupunki perusteli ympäristönhoitokoneen suorahankintaa teknisellä syyllä: kaupungilla oli jo koneen kanssa yhteensopivat työlaitteet, ja lisäksi koneen tekniset ominaisuudet sopivat hyvin sen suunniteltuun käyttöympäristöön.

KKV katsoi päätöksessään, ettei hankintaan ollut lain mukaista suorahankintaperustetta.

Rovaniemen kaupunki oli laiminlyönyt velvollisuutensa selvittää markkinoiden tarjonta hankintalain vaatimusten mukaisesti ennen suorahankintaan ryhtymistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.