Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kil­pai­lu- ja ku­lut­ta­ja­vi­ras­to antoi Ro­va­nie­men kau­pun­gil­le huo­mau­tuk­sen han­kin­ta­lain nou­dat­ta­mat­ta jät­tä­mi­ses­tä – kau­pun­ki hankki yli 100 000 euron ar­voi­sen työ­ko­neen ilman kil­pai­lu­tus­ta

Kilpailu ja kuluttajavirasto (KKV) on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.

Rovaniemen kaupunki hankki 109 500 euron arvoisen ympäristönhoitokoneen ilman kilpailutusta. Hankintapäätös tehtiin viime vuoden lokakuussa.

Hankinta toteutettiin kaupungin vanhan ympäristöhoitokoneen vaihdolla ja välirahalla. Vaihdettavan ympäristöhoitokoneen hyvityshinta oli 50 000 euroa ja väliraha 59 500 euroa.

Kaupunki perusteli ympäristönhoitokoneen suorahankintaa teknisellä syyllä: kaupungilla oli jo koneen kanssa yhteensopivat työlaitteet, ja lisäksi koneen tekniset ominaisuudet sopivat hyvin sen suunniteltuun käyttöympäristöön.

KKV katsoi päätöksessään, ettei hankintaan ollut lain mukaista suorahankintaperustetta.

Rovaniemen kaupunki oli laiminlyönyt velvollisuutensa selvittää markkinoiden tarjonta hankintalain vaatimusten mukaisesti ennen suorahankintaan ryhtymistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.