Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Kii­tos­ta sekä työn­te­ki­jöil­tä että asiak­kail­ta: ro­va­nie­me­läi­sen K-Su­per­mar­ket Kaup­pa­to­rin Mari ja Mika Mus­to­nen Vuoden työn­an­ta­ja­kaup­pias -kil­pai­lun fi­naa­liin

Mari ja Mika Mustonen ovat toimineet K-Supermarket Kauppatorin kauppiaina keväästä 2016 lähtien.
Mari ja Mika Mustonen ovat toimineet K-Supermarket Kauppatorin kauppiaina keväästä 2016 lähtien.
Kuva: Kesko

Rovaniemeläisen K-Supermarket Kauppatorin kauppiaat Mari Mustonen ja Mika Mustonen on valittu K-ryhmän Vuoden työnantajakauppias -kilpailun finaaliin. Finalisteja on yhteensä kolme, ja voittaja julkistetaan 6. marraskuuta.

Vuoden työnantajakauppias -kilpailu on osa K-duuni-kilpailua, jossa etsitään myös Vuoden työntekijää. Kilpailu on ollut kaikille avoin, ja molempiin sarjoihin ovat asiakkaat ja K-ryhmän työntekijät voineet ilmoittaa ehdokkaitaan. Ehdotuksia tuli yhteensä 1685.

"Olemme tehneet jotain oikein"

Mari Mustonen kertoo olleensa töissä kassalla saadessaan puhelimitse tiedon finaalipaikasta. Tieto meni niin tunteisiin, että piti vähän itkeä, Mustonen kertoo Keskon tiedotteessa. Hänen mukaansa jo finaalipaikka itsessään on voitto.

– Kun 15 vuotta sitten aloitimme kauppiasuramme, päätimme, että haluamme pitää parasta mahdollista huolta henkilökunnastamme ja saada maineen haluttuna työpaikkana. Silloin kun henkilökunta voi hyvin, koko yritys voi hyvin. Finaalipaikka osoittaa, että olemme tehneet jotain oikein, Mari ja Mika Mustonen toteavat.

Mustoset tulivat K-Supermarket Kauppatorin kauppiaiksi keväällä 2016. Kauppiaat sanovat, että kaupan henkilöstö on yhtä suurta perhettä, ja jokainen saa olla oma persoonansa. Kaikesta voidaan puhua.

– Työ täyttää niin ison osan elämäämme, että haluamme tehdä kaikkemme, jotta meillä kaikilla olisi hyvä ja viihtyisä olla töissä, Mustoset sanovat.

Kaupassa on hyvä yhteishenki

Mari ja Mika Mustonen ovat saaneet kilpailupalautteissa kiitosta niin työntekijöiltään kuin asiakkailtaankin. Henkilökunta tuntee, että heistä pidetään hyvää huolta ja he saavat tsemppiä sekä kiitosta työnantajiltaan. Mustoset luovat positiivisuutta ympärilleen ja ottavat kaikki työntekijät huomioon tasapuolisesti.

Asiakkaat ovat myös huomanneet, että kaupassa on hyvä yhteishenki. ”Upea kauppa ja upea porukka!”, eräs asiakas kommentoi.

K-duuni-kilpailussa palkittavan kauppiaan kaupassa on ilo asioida. Kaupassa voi aistia hyvän työilmapiirin ja sieltä saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua. K-kauppias on myös edistänyt oman työyhteisönsä hyvinvointia.

Molempien sarjojen voittajat julistetaan lauantaina 6. marraskuuta virtuaalitapahtumassa.