Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Kii­re­pu­he syö aitoa te­hok­kuut­ta

Kiire, tuo arkinen pirulainen, yrittää turhan usein ottaa vallan arjessa.

Se saa liikkeelle ja toimimaan, mutta ei välttämättä takaa parasta mahdollista lopputulosta. Tutkitusti on todettu, että kun yrittää tehdä yhtä aikaa monta ajattelua vaativaa tehtävää, lopulta ei tee mitään kunnolla. Tästä syntyy taas lisää kiirettä, ja noidankehä on valmis.

Silloin kun kyse ei ole henkeä tai terveyttä uhkaavista tilanteista, harvoin on oikeasti hätä ja kiire.

Uskallan väittää, että hetken keskittyminen olennaiseen lyhentää tehtävälistaa tehokkaammin kuin paniikinomainen hosuminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.