Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Tilaajille

Kiin­teis­tö­vä­lit­tä­jä: Ro­va­nie­men asun­to­tuo­tan­non ro­mut­ti­vat pankit, ky­syn­näs­sä ei vikaa – Miksi ra­ken­ta­jat uskovat el­py­mi­seen?

Mika Lehtiniemi uskoo, että uudiskohteiden rakentaminen elpyy edellisvuosien tasolle heti, kun pankit uskaltavat rahoittaa rakentamista entiseen tapaan.

Rovaniemen Kiinteistömaailman yrittäjän Mika Lehtiniemen mukaan rakentamisen hiipuminen Rovaniemellä korona-aikana johtuu pankeista, ei kysynnästä.

– Markkina olisi vetänyt, jos olisi ollut uusia lähtöjä. Tämä on täysin pankkien luoma ilmiö. Pankit löivät rahahanat kiinni. Kun rakentaja ei saa rahoitusta, se ei voi rakentaa.