pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kiin­teis­tö­pal­ve­lu­alan työ­rii­taan ei saatu vie­lä­kään sopua

Jos sopua ei synny, ensimmäinen lakko alkaisi 16. maaliskuuta. Lakko koskisi noin 2 500:aa siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa.
Jos sopua ei synny, ensimmäinen lakko alkaisi 16. maaliskuuta. Lakko koskisi noin 2 500:aa siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa.
Kuva: Vesa Joensuu

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu vielä perjantaina ratkaisua, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä. Toimiston mukaan työriitaa soviteltiin perjantaina hyvässä hengessä ja neuvotteluja jatketaan maanantaina.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat neuvotelleet alan uudesta työehtosopimuksesta tammikuusta alkaen. Alan aiempi työehtosopimus päättyi helmikuun lopussa.

PAM on antanut alalle kaksi lakkovaroitusta. Jos sopua ei synny, ensimmäinen lakko toteutuisi 16.–18. maaliskuuta. Lakko koskisi noin 2 500:aa siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa.

Toinen lakko olisi 23.–24. maaliskuuta. Tuolloin lakon piirissä olisi jo noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa. Lakko koskettaisi yhteensä 16:ta alan yritystä.

Juttua päivitetty 10.3. 20.45