Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kevon luon­non­puis­toon ra­ken­ne­taan uusi au­tio­tu­pa – vanha tupa pois ret­kei­ly­käy­tös­tä ra­ken­nus­työ­maan ajan

Kevon kansallispuistoon käyttökiellossa olleen Guivin kämpän tilalle rakennetaan kevään ja kesän 2022 aikana uusi autio-huoltotupa, kertoo Metsähallitus. Uusi tupa avataan retkeilijöiden käyttöön ruska-ajalle.

Guivin autiotupa sijaitsee Kevon luonnonpuiston keskellä tunturialueella. Matkaa rakennuskohteelle on 30 kilometriä lähimmältä tieltä.

Työt pyritään aloittamaan maaliskuun puolivälissä, jotta kaikki materiaalikuljetukset saadaan tehtyä lumipeitteisenä aikana. Vanha tupa on varattu rakentajien käyttöön ja on pois retkeilykäytöstä rakennustyömaan ajan.

Tupa tehdään kaksiosaisena. Autiotuvan puoli majoittaa kuusi henkeä. Huoltotuvan puoli on tarkoitettu luonnonpuiston huoltoa ja valvontaa varten huoltohenkilöstölle. Pihapiiriin tulee myös uusi liiteri ja käymälä, jotka ovat kokoluokaltaan sellaisia, että huoltoväliä voidaan nykyisestä pidentää, joka vähentää ylimääräistä liikkumista ja luonnon kulumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.