Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kes­kus­ta ja op­po­si­tio pitivät yhtä luon­non­suo­je­lu­lain si­säl­lös­sä – Marin: Pe­li­sään­tö­jä jat­kos­sa rikkova hal­li­tus­puo­lue va­lit­see sen, ettei hal­li­tus­ta enää ole

Hallituksen rivit pysyivät luonnonsuojelulain uudistuksessa hajallaan, kun eduskunnan täysistunto äänesti lain sisällöstä.

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten linja voitti neljän hallituspuolueen esityksen. Täysistunto siis puolsi linjaa, jolla hallituksen esityksestä poistettiin uhanalaisia luontotyyppejä koskevia pykäliä äänin 107–78. Poissa oli 14 edustajaa.

Lakimuutoksen hyväksymisestä ja hylkäämisestä päätetään vielä erikseen. Asiasta voidaan äänestää aikaisintaan kolmen päivän kuluttua, eli lopullinen päätös asiasta on menossa ensi viikolle.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallituksen johtoviisikko on sopinut, että hallituspuolueet noudattavat jatkossa yhteisiä pelisääntöjä. Marinin mukaan pelisääntöjä rikkova puolue valitsee sen, ettei nykyhallitusta enää ole.

Marin kertoi, että asiasta on käyty hyvin vakava keskustelu hallituksen johtoviisikon kanssa.

Marinin mukaan luonnonsuojelulain osalta tilannetta ei enää pystytä korjaamaan, sillä keskusta ei eduskunnan äänestyksessä aio pysyä hallituksen alkuperäisessä esityksessä.

Marinin mukaan valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on kuitenkin kertonut, että vastaisuudessa keskustan eduskuntaryhmä tulee noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.