Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: Levin maail­man­cu­pin pu­jot­te­li­joi­den ko­ro­na­tu­lok­set ne­ga­tii­vi­sia, So­dan­ky­läs­sä yksi tar­tun­ta, Ke­mi­jär­vel­lä toinen, Län­si-Poh­jas­sa neljä uutta tar­tun­taa, koko Suo­mes­sa 288 uutta tar­tun­taa

-

18.50 Levin maailmancupin pujottelijoiden koronatulokset negatiivisia

Levin maailmancupin alppihiihtäjille keskiviikkona tehdyt koronavirustestit olivat negatiivisia, Kittilän johtava lääkäri Heidi Tanninen kertoi STT:lle.

17.11 Levin maailmancupiin saapuville kilpailijoille suoritettiin pikatestaus Kittilän lentokentällä

Levin maailmancupin kilpailijoille ja huoltoryhmille suoritettiin koronaviruksen pikatestaus Kittilän lentokentällä keskiviikkona iltapäivällä.

Kittilään saapui tänään kello 15.15 suoralla lennolla Zurichistä 180 henkilä, jotka terveyskeskuksen henkilökunta testasi puolessa tunnissa.

Pikatestien tulokset valmistuvat kello 17.20 mennessä.

Lue lisää: Levin maail­man­cu­piin saa­pu­vil­le kil­pai­li­joil­le suo­ri­tet­tiin pi­ka­tes­taus Kit­ti­län len­to­ken­täl­lä – Tu­lok­set val­mis­tu­vat vielä tänään

15.20 Sodankylässä yksi uusi tartunta

Sodankylässä on todettu keskiviikkona todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunta todettiin aikaisemmasta perhealtistuksesta.

Kokonaisuudessaan Sodankylässä on todettu 53 tartuntaa.

Nutukkaan joukkotestauksista ei uusia tartuntoja

Ikäihmisten tehostetun asumispalveluyksikkö Nutukkaassa tehdyssä joukkotestauksessa ei keskiviikkona todettu yhtään uutta tartuntaa. Seuraavan kerran Nutukkaan henkilöstö ja asukkaat testataan perjantaina 20. marraskuuta.

15.20 Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on pysynyt edelleen rauhallisena

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas odottaa ensi viikonloppua jännityksellä:

– Valmistaudumme siihen, että viikonloppu menisi yhtä hyvin kuin viime päivät alueella. Toivomme, että vastuullisuus olisi läsnä myös Levillä viikonloppuna.

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu yksi kaksi tartuntaa. Toinen tartunta todettiin Kemijärvellä urheiluvalmennuksessa olevalla ulkomaalaisella urheilijalla.

Viime viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella tehtiin yhteensä 2719 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 9,96 prosenttia.

Toissa viikolla testejä otettiin yhteensä 3501 kappaletta, joka oli määrältään testatuin viikko Lapin sairaanhoitopiirissä.

Lapin sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku kahden viime viikon perusteella (viikot 45 ja 46) on 58,1/100 000 asukasta.

Lapin sairaanhoitopiirissä todetut koronatapaukset viikoittain

Viikko 45: yhteensä 42 tapausta

Viikko 46: yhteensä 26 tapausta

Viikko 47 (kuluva viikko): yhteensä 2 tapausta (18.11. klo 14.28 mennessä)

Lähde: Koronaturvallinenlappi.fi


Lue myös: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kes­ki­viik­ko­na kaksi ko­ro­na­tar­tun­taa – "Ti­lan­ne on rau­hal­li­nen ja kiitos tästä kuuluu lap­pi­lai­sil­le, jotka ovat toi­mi­neet erit­täin vas­tuul­li­ses­ti"

14.52 THL:n asiantuntijaryhmä teki suosituksensa rokotusjärjestyksestä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nimittämä rokotusasiantuntijaryhmä suosittelee, että koronarokotetta tarjotaan ensimmäiseksi koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, hoivakotien henkilöstölle, ikääntyneille sekä henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Koska rokotteet toimitetaan useassa erässä, on arvioitava myös ensisijaisten ryhmien sisäinen rokotusjärjestys. Siihen tarvitaan vielä tarkempia tietoja rokotteiden suojatehosta ja turvallisuudesta eri kohderyhmissä.

Kun rokoteannoksia saadaan maahan riittävästi, rokotetta tarjotaan koko väestölle. Koko väestön rokotusaikataulu ja järjestys tarkentuvat myöhemmin.

Suomi on kiinnostunut useammastakin rokotteesta, joita parhaillaan kehitellään. Eri asiantuntijat ovat arvioineet, että ensimmäiset rokotteet voitaisiin saada Suomeen alkuvuodesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan kolmeksi vuodeksi kerrallaan asettama työryhmä perustuu tartuntatautilakiin. Rokotusasiantuntijaryhmä seuraa rokotealan kehitystä sekä tukee THL:ää ja sosiaali- ja terveysministeriötä (STM) kansallisen rokotusohjelman sisällön suunnittelussa ja päätösten valmistelussa.

Päätöksiä rokotusjärjestyksestä saadaan vielä odottaa, sillä ryhmän näkemys menee jatkokäsittelyyn THL:ään ja STM:ään.

Lopullisen päätöksen koronavirusrokotusten toimeenpanosta tekee valtioneuvosto.

14.49 Tornio jatkaa rajoituksia kahdella viikolla 2. joulukuuta saakka

Tornion kaupunki jatkaa rajoituksia ja suosituksia kaksi viikkoa ja ne ovat voimassa 2. joulukuuta asti. Niiden tavoitteena on hillitä koronan leviämistä ja saada infektiotilanne Torniossa hallintaan. Tornion kirjasto, uimahalli, museot, kansalaisopisto sekä kaikki sisäliikuntatilat ovat suljettuna 2. joulukuuta asti. Lähiopetuksessa olevat koululais- ja varhaiskasvatusryhmät voivat edelleen käyttää esimerkiksi sisäliikuntatiloja. Lue lisää Tornion rajoituksista (maksuton uutinen).

12.50 Länsi-Pohjassa neljä uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu keskiviikkoaamuna neljä uutta tartuntaa.

Alueellinen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, että yli kymmenen hengen kokoontumisia ei nyt järjestetä. Vaikka tartuntojen määrä on tällä hetkellä laskusuunnassa, ei epidemiatilanne ole vielä rauhoittunut toivotulla tavalla. Lue lisää pandemiatyöryhmän arviosta.

12.02 288 tartuntaa

Suomessa on todettu 288 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahdessa viikossa on raportoitu 3 005 tartuntaa, mikä on 146 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on raportoitu 19 935. Eilen uusia tartuntoja raportoitiin 228.

Tiistain koronauutisia:

17.00 Lapin sairaanhoitopiirissä yksi tartunta

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronavirustilanne on rauhallinen. Alueella on todettu yksi uusi tartunta, joka liittyy Sodankylän kunnan tehostetun palveluasumisen yksikön Nutukkaan tartuntaketjuun.

Tartuntaketjut Rovaniemellä on saatu katkaistua ja Nutukkaan tilanne Sodankylässä on hallinnassa.

Sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö korostaa turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä, mikäli turvavälejä ei voida pitää.

13.44  228 uutta koronavirustartuntaa Suomessa

Suomessa on raportoitu 228 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo. Kahdessa viikossa on raportoitu 3 010 tartuntaa, mikä on 222 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on nyt kirjattu 19 647.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronatautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

11.43 Rovaniemi ei enää kiihtymisvaiheessa

Koronaepidemian kiihtymisvaihe on Rovaniemellä ohi tältä erää. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä katsoi tiistaina, että epidemia on perusvaiheessa.

Aiempia suosituksia puretaan seuraavasti keskiviikosta alkaen:

  • 13 vuotta täyttäneiden sisällä tapahtuva harrastustoiminta voi jatkua
  • yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus (max 20 henkeä) päättyy
  • Ravintoloille suositellut kiihtymisvaiheen rajoitukset päättyvät

Edelleen suositellaan maskien käyttöä julkisissa tiloissa silloin, kun turvaväliä ei voida pitää.

10.31 Länsi-Pohjassa viisi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissa on todettu viisi uutta koronatapausta. Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila kertoo, että valtaosa tartunnan saaneista on karanteenien sisältä. Pandemiatyöryhmä tiedottaa keskiviikkona laajemmin alueen koronatilanteesta.

10.15. Joulurauha julistetaan ilman yleisöä

Turku julistaa tänä vuonna joulurauhan ilman yleisöä koronaepidemian takia, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi tiedotustilaisuudessa. Brinkkalan talon ympäristö aidataan, eikä paikalla ole kovaäänisiä. Tilaisuutta voi seurata ainoastaan televisiolähetyksen kautta.

Joulurauhan julistaa perinteen mukaan Brinkkalan talon parvekkeelta Turun protokollapäällikkö Mika Akkanen, ja tilaisuuden ohjelma noudattaa muutenkin perinteitä. Paikalla on myös mieskuoro ja laivaston soittokunta.

Turku on julistanut joulurauhan satojen vuosien ajan. Ainoat poikkeukset ovat olleet sota-ajat, viimeksi talvisodan aikainen joulu vuonna 1939.