Tähtijuttu: Sallaan muut­ta­nut brit­ti­per­he muunsi kou­lu­bus­sin ma­joi­tus­ti­lak­si

Kolumni: Tunsin kerran nuoren ve­nä­läis­mie­hen, ja nyt mietin, onko hän kut­sun­to­ja pa­ke­ne­vien jou­kos­sa

Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: EU:n ko­ro­na­to­dis­tuk­sis­sa on­gel­mia Ro­va­nie­mel­lä, Ro­va­nie­mi ro­kot­taa yli 12-vuo­tiaat ris­ki­ryh­mä­läi­set, Län­si-Poh­ja: Ko­ro­na­tur­va­toi­mia jat­ket­ta­va läpi kesän

15.09: EU:n koronarokotustodistus ei saatavilla kaikille Kanta-palvelussa Rovaniemellä

EU:n koronarokotustodistus on tullut käyttöön 22.6.2021, ja se korvaa kansallisen koronarokotustodistuksen. Rovaniemellä rokotustodistus ei muodostu Kanta-palveluista oikein kaikille rokotetuille teknisten ongelmien vuoksi.

Tällä hetkellä koronarokotustodistusta ei muodostu oikein yli 6000 rokotetulle rovaniemeläiselle.

Rovaniemen kaupunki pahoittelee tilannetta. Ongelmia korjataan, mutta tietojärjestelmätoimittaja ei ole pystynyt kertomaan, missä aikataulussa korjaukset voidaan toteuttaa.

15.05: Rovaniemi rokottaa yli 12-vuotiaat riskiryhmäläiset

Rovaniemellä 12–15-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat voivat varata koronarokotusajan puhelimitse maanantaista 28.6. alkaen.

Jos vanhemmilla on lapseen yhteishuoltajuus ja vanhempi varaa ajan lapsen puolesta, vanhempaa pyydetään varmistamaan etukäteen, että molemmilta huoltajilta on suostumus rokotteen antamiseen. Jos nuori kokee olevansa kypsä päättämään rokotuksesta itse, hän voi myös varata ajan itse.

Rokotusajan voi varata numerosta p. 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14.

Riskiryhmiin kuulumisen kriteerit löytyvät THL:n sivuilta.

Riskiryhmiin kuulumattomista ajan voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

15.02: Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä: Koronaturvatoimia jatkettava läpi kesän

Epidemia on Länsi-Pohjan alueella perustasolla, tiedottaa alueellinen pandemiatyöryhmä. Myös länsirajan takana epidemiatilanne on viime viikkoina parantunut ja rajakunnissa tilanne on tällä hetkellä verrattain rauhallinen.

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin seitsemän koronavirustartuntaa, joista neljä karanteenien sisältä ja loput läpikulkumatkalla olleilla ulkopaikkakuntalaisilla. Kuluvalla viikolla ei ole tähän mennessä todettu uusia tartuntoja.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella koronasuosituksia ja -rajoituksia on viime viikkoina purettu vaiheittain. Koronaturvallisuustoimia, eli hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä, tulee kuitenkin edelleen noudattaa. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee yhä myös maskin käyttöä kaikissa sosiaalisissa kontakteissa, joissa turvavälejä ei voida taata.

Koronaturvakäytäntöjä on suositeltavaa jatkaa edelleen myös työpaikoilla.

12.51: THL: Suomessa on raportoitu 107 uutta koronatartuntaa

Suomessa on tänään raportoitu 107 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 071 tartuntaa, mikä on 537 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1 608 tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä koko pandemian aikana Suomessa on raportoitu 94 596 tartuntaa.

11.32: Lapin sairaanhoitopiirissä ei tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu tiistain jälkeen uusia tartuntoja. Viimeisin tartunta todettiin tiistaina Sodankylässä.

Sekä Lapin että Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit ovat epidemian perustasolla.

9.01: Länsi-Pohjan tartunnat edelleen nollassa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia koronavirustapauksia. Viimeisimmät todetut tapaukset ovat viikonlopulta.

Kokoontumisia ja yleisötilaisuuksia koskevat suositukset poistuivat Länsi-Pohjan alueella maanantaista alkaen. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että muita koronaturvallisuustoimia (hyvä käsihygienia, maskit, turvavälit) noudatetaan edelleen kaikissa sosiaalisissa kontakteissa.

Tiistain koronauutisia:

Sodankylässä yksi uusi tartunta

Kunnan tiedotteen mukaan Sodankylässä on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunta on tullut ulkomailta, eikä altistumisia ole tapahtunut julkisilla paikoilla.

Sallassa rokotuksia nuorille ja pitkäaikaisesti Sallassa oleskeleville

Sallassa koronarokotukseen voivat varata ajan kaikki 16 vuotta täyttäneet. Myös 12-vuotiaat lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan.

Sallassa rokotusaikoja voivat varata myös yli viisi kuukautta kunnassa oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset.

Heinäkuun aikana ei erikseen tiedoteta 1. annosten rokotuspäivistä, joten vapaat ajat tulee tarkistaa sähköisestä ajanvarauksesta tai soittamalla rokotepuhelimeen.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta salla.terveytesi.fi ja rokotepuhelin palvelee arkisin tiistaista torstaihin kello 10–12 numerossa 040 182 3086.

THL: Suomessa on raportoitu 110 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 110 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 047 tartuntaa, mikä on 595 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1 642 tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä koko pandemian aikana Suomessa on raportoitu 94 489 tartuntaa.

Rovaniemi avaa rokotuksen kaikille yli 16-vuotiaille

Rovaniemellä koronarokotusvuorossa ovat nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Rokotusaikoja voivat varata sekä riskiryhmiin kuuluvat että riskiryhmiin kuulumattomat.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta osoitteesta rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta p. 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14.

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla osoitteessa Hallituskatu 7. Paikalla on opasteet.

Alle 65-vuotiaille ei anneta AstraZenecan rokotetta, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin tai Modernan rokotetta.