Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ken leik­kiin ryhtyy se leikin kes­tä­köön

Veronmaksajana täytyy olla huolissaan Rovaniemen päättäjien taitamattomuudesta kymmenien miljoonien arvoisten sijoitussalkkujen päätöksissä. Älkää tehkö enempää vahinkoa kuin on pakko. Tuotto ja riski kulkevat aina käsi kädessä. Ei ole sijoituskohteita, joissa olisi korkea tuotto, muttei lainkaan riskiä. Korkea tuotto sisältää korkean riskin.

Kaupunginhallitus on esittänyt (LK 5.12.) säätiölle ulkopuolista selvitystä – sinänsä järkeenkäypä toimenpide. Se, että on vaadittu myös sijoitusten kotiuttamista eli myymistä ja uusien ostamista, on virhearvointi ja osoittaa ammattimaisuuden täydellisen puutteen. Jos on asetettu tavoitteeksi pitkäjänteinen sijoitusstrategia, siihen ei kuulu paniikki, jos pandemian takia markkinariski on toteutunutkin. Osakekurssit ovat osoittaneet merkkejä palautumisesta normaaliin USA:n presidentinvaalien ja rokotteiden jälkeen. Maailmantalous ei pysähdy, jos se joskus saakin osuman.

Tosiasia on, että osakkeet ovat tuottaneet parhaiten, joten osakkeita sijoitussalkussa on oltava samoin kuin korkoinstrumentteja hajauttamisen kannalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.