Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Ke­min­tul­lin alue on edel­leen tyh­jil­lään

-

Kemin kaupunki haluaisi herättää Kemintulli-yritysalueen eloon.

–Näin keskeisen logistisen sijainnin unohtaminen ei palvele kaupunkia. On sekä kaupungin asukkaiden että yrittäjien etu, kun jo perustetulla yritysalueella on toimintaa. Vain näin edistetään Kemin elinvoimaisuutta, ja siten kaikkien hyvinvointia, toteaa Kemin elinvoimatoimialan elinkeinopäällikkö Hanna Alila.

Kemintullin vuosien hiljaiselo nostaa pintaan vanhat epäilyt paikan syrjäisyydestä. Yrittäjät miettivät tarkoin, minne yrityksensä sijoittaa. Alueen rehevöityminen ylläpitää tällaista mielikuvaa.

– Olemme sitoutuneet vahvistamaan kaupungin vetovoimaisuutta yrityspaikkana. Kaupungin käynnissä olevat investoinnit, mm. Metsä Fibrellä ja Ajoksen satamassa, tukevat tavoitettamme edistää yritystemme kasvua ja lisätä yrityskantaa, kertoo Alila.

– Alueellamme on käynnissä muutosprosessi, myös positiivinen muutos. Tämä on erinomainen hetki nostaa esille Kemintullin tarjoamat mahdollisuudet, Alila huomauttaa.

Useita vuosia uinuneen alueen infrastruktuuri on valmis Tällä hetkellä kaikki tontit ovat vapaita. T

Kemintullin markkinointikampanja pyörähtää käyntiin Kemintulli-videolla, joka tuo esille alueen logistisen sijainnin ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Kampanja tehdään yhteistyönä kaupungin elinvoimatoimialan ja ‘Kemi valmistautuu kasvuun – Teollisuuden suurinvestoinnit Meri-Lapissa’ -hankkeen (EAKR) kanssa.

– Kemintulli tulee nähdä kilpailuvalttina kaupungin vetovoimaisuuden lisäämisessä, elinkeinopäällikkö Hanna Alila lisää.