Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemin talous alkaa oieta ensi vuonna – "Ar­viom­me on, että uusia yri­tyk­siä tulee"

Tunnelin päässä näkyy valoa, mutta näkymät tulevaan ovat sumuiset. Kemi on yksi eniten valtionosuuksia menettävistä kunnista ikärakenteensa ja sote-menojensa takia.

Näkymät tulevaan ovat poikkeuksellisen sumuiset, mutta Kemin talous on oikenemassa, uskoo kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen.
Näkymät tulevaan ovat poikkeuksellisen sumuiset, mutta Kemin talous on oikenemassa, uskoo kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen.
Kuva: Henripekka Kallio

Kemin ensi vuoden budjetissa ei ole isoja yllätyksiä, sillä sen päälinjat lyötiin lukkoon jo keväällä. Kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen puhuikin "täytäntöönpano-talousarviosta", kun viranhaltijat esittelivät kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymää budjettiesitystä lehdistölle.

– Talousarvion tosiasiallinen pohja päätettiin jo keväällä, kun tehtiin aika tanakat päätökset talouden sopeuttamisesta, Ruotsalainen kuvaili.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.