Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kemin sellu- ja pa­pe­ri­teh­taat uh­kaa­vat py­säh­tyä maa­nan­tai­na – "Kaikki kul­mi­noi­tuu nyt kikyyn"

Kittilän ja Sodakylän kaivoksilla tuontanto pyörii normaalisti, mutta pieniä vaikutuksia toimihenkilöiden lakolla saattaa olla. Tornion terästehdas ei kommentoi.

Paperiliiton maanantaiaamuna käynnistyvä kahden viikon työnseisaus pysäyttää käytännössä kaikki Suomen sellu-, paperi- ja kartonkitehtaat. Lakon piirissä ovat molemmat Lapin suuret tuotantolaitokset, Metsä Fibren ja Metsä Boardin Kemin tehtaat sekä Stora Enson Veitsiluodon tehtaat sekä näiden kunnossapitoyksiköt.

Paperiliiton lisäksi Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ovat ilmoittaneet maanantaiaamuna kello 6 alkavasta kahden viikon työnseisauksesta. Yhteensä työtaisteluiden piirissä on runsaat 38000 työntekijää.

Ammattiliitto Pron kautta lakon piirissä ovat Agnico Eaglen Kittilän kaivos sekä Bolidenin Kevitsan kaivos Sodankylässä. Kaivosten tuotantoon lakoilla ei kuitenkaan ole vaikutusta.

– Pron väkeä toimii esimiestehtävissä ja hallinnollisissa asiantuntijatehtävissä, kuten kirjanpidossa ja palkkahallinnossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.